Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség tárgyalás mellőzésére tett indítvánnyal vádat emelt egy 43 éves salgótarjáni nő ellen, aki az áramszolgáltatót egy felszerelt, de használaton kívüli mérőórával megtévesztve lopta az áramot egy éven keresztül.

Hirdetések

A vád szerint a nő az általa és családja által albérletben lakott salgótarjáni kolónialakásban úgy használta az áramot, hogy a mérőhelynél az áramszolgáltató rendszerében nem szereplő mérőórát szereltetett fel, a szolgáltató megtévesztésére.

Ugyanakkor ezt a mérőórát megkerülve a bejövő alumínium fővezetéket megbontva és arra szabálytalanul rácsatlakozva méretlenül vételezte a villamos áramot és látta el villamos energiával a lakásban található fogyasztó berendezéseket, összesen több mint 77.000 forint értékben.

Bár a villamos áramot a maga fizikai valójában nem lehet birtokba venni, de ha valaki a villanyóra átalakításával, manipulálásával ellenszolgáltatás nélkül jut villamos áramhoz, lopást követ el.

Az ügyészség ezért a nővel szemben kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat, pénzbüntetés kiszabására téve indítványt. Emellett az ellopott áram értékét is meg kell térítenie az áramszolgáltató részére.