Hirdetések

Az ügyészség vádat emelt egy 14 éves fiú és egy 30 éves férfi ellen, akik egy lakóhelyükön megrendezett eseményen egy sátorból alkoholos italokat és élelmiszert loptak.

Hirdetések

A vádirat szerint a 2022 júniusában Romhányban megrendezett fesztiválon éjjel a vádlottak egy vendéglátó sátorból összesen 92.380 forint értékben loptak el egy rekesz sört, egy rekesz energiaitalt, továbbá rumot, pálinkát, likőrt, whiskyt, valamint két karton csipszet. A kamaszfiú ezután az üres pénztárgépet szándékosan összetörte.

A zsákmányt a helyszíntől nem messze, egy bokros részen rejtették el, de a kár egy része a lopott holmik megtalálásával megtérült. A pénztárgép tönkretételével további 107.950 forint kára lett a büfé üzemeltetőjének.

A fiatalkorú fiú néhány nappal később nagyszüleinél tartózkodott, ahol az egyik szobából ellopta nagynénje aranyból készült láncait, karkötőjét, pecsétgyűrűjét és medálját, majd az egyik láncot és a gyűrűt 45.000 forintért értékesítette. A rokonának okozott 115.600 forint kárból 41.080 forint a mai napig fennáll.

A 14 éves elkövetőnek lopás és rongálás, idősebb társának lopás vétsége miatt kell felelnie.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzés alkalmazásával szabjon ki az elkövetőkkel szemben felfüggesztett fogházbüntetést, valamint fizettesse meg a 82.400 forint bűnügyi költséget is. A fiúnak a nagynénje által előterjesztett polgári igénnyel is számolnia kell.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.