Hirdetések

A szécsényi rendőrök elfogtak és kábítószer kereskedelem miatt gyanúsítottként kihallgattak egy 24 éves nagylóci férfit.

Hirdetések

A Szécsényi Rendőrkapitányság járőrei 2023. április 17-én 23 óra 19 perckor Nagylóc belterületén igazoltattak egy 19 éves és egy 24 éves helyi férfit, akik a Rákóczi úton gyalogosan közlekedtek.  Az intézkedés során az idősebbik férfi kézitáskájából előkerült egy digitális mérleg, egy fém teáskanál, a ruházatátvizsgálás során mellényének rejtett zsebéből pedig egy nettó 4,31 gramm tömegű fehér színű port tartalmazó nylon zacskó.

Az intézkedő rendőrök a helyszínen elfogták és a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították a 24 éves nagylóci lakost. A fehér színű por vonatkozásában a bűnügyi technikus által elvégzett gyorsteszt ketamin jelenlétét valószínűsítette, ami kábítószernek minősül. A hatóság tagjai a férfinél talált tárgyakat és a kábítószer gyanús anyagot lefoglalták. Megalapozott a gyanú arra vonatkozóan is, hogy a terhelt 2023. január közepétől több felnőttkorú személynek adott át különböző összegekért, esetleg szívességért cserébe kábítószernek minősülő anyagot.

A terheltet a nyomozók kábítószer kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során elmondta, hogy a fehér porszerű anyagot nemcsak fogyasztotta, hanem hitelben felnőttkorú ismerőseinek árusította is.

A Szécsényi Rendőrkapitányság a büntetőeljárást szakértők bevonásával folytatja és előterjesztést tettek a bűnügyi őrizetbe vett férfi letartóztatásának indítványozására. A fogyasztókkal szemben a nyomozók szintén eljárást indítanak.