Hirdetések

Játszóházat alakítottak ki Salgótarjánban, felújítottak egy játszóteret és kiépítettek egy az élővilágot bemutató tanösvényt is; a fejlesztéseket mintegy 400 millió forintból valósították meg.

Hirdetések

A város önkormányzata 395,3 millió forint támogatást nyert el a három ingatlanon elkészült beruházásokra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán – írták.

A játszóházat egy volt sporttelepen építették meg. Az egykori, hosszú évek óta használaton kívüli kézilabdapályához kiszolgálóépületek, öltözők, vizesblokkok is tartoztak, de mivel ezek az új funkcióra sem méretük, sem állapotuk, sem a telken belüli elhelyezkedésük miatt nem voltak felhasználhatóak, ezért egy teljesen új épület építése mellett döntött a tulajdonos önkormányzat.

Az aszfaltozott pálya helyén épült meg a csarnok, amelyhez egy kiszolgálóépület is csatlakozik. A mintegy 300 négyzetméteres épületben kapott helyet a tematikus játéktér, amely elsősorban a 3-12 éves korosztály igényeit szolgálja ki. Egy kisebb területen a fiatalabbakat is játékok várják. A csatlakozó épületrészben büfét, információs teret, öltözőhelyiséget és irodákat helyeztek el.

A közelben lévő, megújult játszótéren leszerelték a kopott, kevésbé biztonságos elemeket, helyettük új, biztonságos, a jelenlegi szabványoknak megfelelő kültéri fitneszelemeket helyeztek el. Kicserélték a padokat és a szeméttárolókat, felújították a gyalogutakat, megújították a teljes növényzetet.

A fejlesztések harmadik elemeként városi tanösvényt alakítottak ki a játszóház közelében, ez a város és a környezet, az élővilág kapcsolatát mutatja be információs táblák segítségével.

A polgármesteri hivatal közlése szerint mindezek mellett – önkéntesek bevonásával – megszépült a játszóház és tanösvény szomszédságában lévő lakótelep központi lépcsősora, valamint a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium előudvara és külső homlokzata is.

Forrás: MTI