Hirdetések

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 éves bátonyterenyei férfi ellen, aki a szervízelésre megkapott autót nem adta vissza a tulajdonosnak, és a javításra kapott pénzzel sem tudott elszámolni.

Hirdetések

A vádirat szerint 2019 júliusában a sértett átadta a vádlott részére a 950.000 forint értékű kistehergépkocsiját, melyen javítási munkálatokat kellett volna végezni. A következő hetekben a vádlott több alkalommal kért és kapott további pénzeket – összesen 168.000 forintot – a javítási munkák költségének fedezésére, alkatrész vásárlásra.

A férfi a gépjárművet 2019 augusztusának elején egy ismerősével elvitette egy salgótarjáni autószalonba, ahol elvégezték a jármű műszaki állapotfelmérését. A felmérés után a vádlott nem ment el az autóért, a sértett számára pedig elérhetetlenné vált.

A vádlott a gépjárművel sajátjaként rendelkezett, az átvett pénzösszeget pedig jogtalanul eltulajdonította, így összesen 1.118.000 forint kárt okozott a sértettnek, melyből 168.000 forint kár jelenleg is fennáll.

A két fél között az ügyészség közvetítői eljárást rendelt el, de az eredménytelen mediációt követően nagyobb értékre elkövetett sikkasztás miatt vádat kellett emelnie a férfi ellen. Vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést, valamint fizettesse meg az autótulajdonos által bejelentett polgári igényt is.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Hirdetések