Hirdetések

Új ipari csarnok épült a Nógrád vármegyei Pásztón a déli iparterületen; a fejlesztés segíti a helyi vállalkozásokat, de új befektetők betelepülésére is számítanak – közölte a polgármesteri hivatal csütörtökön.

Hirdetések

A város önkormányzata 143,13 millió forint támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán, ebből a pénzből alakítottak ki egy 480 négyzetméter alapterületű csarnokot raktárhelyiséggel, irodával és szociális blokkal, emellett kiépítették a közműveket is az önkormányzati tulajdonban lévő, 8896 négyzetméteres területen – írták a közleményben.

Hozzátették, az európai uniós támogatás segítségével létrejött beruházással kedvező vállalkozói és minőségi munkakörnyezetet alakítottak ki, hogy javítsák a térség versenyképességét, hosszú távon a lakosság népességmegtartó és népességvonzó feltételeit.

A sokféle célra használható csarnok telephelyet kínál a helyben és a Pásztó környékén működő mikro- és kisvállalkozásoknak, infrastrukturális ellátottságot biztosít a kezdő vállalkozásoknak, de a város célja az is, hogy új befektetőket, vállalkozásokat csábítson a területre – írták.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Forrás: MTI