Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonéves férfivel szemben, aki a vád szerint egy nógrádi kisposta vezetőjeként közel hét millió forintot sikkasztott és játszott el szerencsejátékon.

Hirdetések

A vádirat szerint a férfi 2021 májusában helyezkedett el a postán, augusztustól pedig egy kisposta vezetője lett. Munkakörénél fogva pedig a készpénzállomány kezelését is ő végezte. A vádlott rendszeresen rendelt be a postafiókba készpénzt, azonban azt nem szolgálta ki ügyfelek részére, hanem 2021 augusztusa és szeptembere között alkalmanként néhány százezer forinttól 2.000.000 forintig terjedő részletekben sikkasztott az általa kezelt készpénzből, sőt olyan is előfordult, hogy az ügyfelektől átvett pénzt is eltulajdonította. A vádlott így összesen 7.251.980 forintot sikkasztott el, melyet szinte teljes egészében szerencsejátékra költött.

A férfi annak érdekében, hogy a sikkasztásra ne derüljön fény, egy ellenőrzést követően a készpénzállomány részletező okiraton a postán lévő bankjegyek számát is meghamisította, így leplezte a hiányt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben sikkasztás bűntette miatt emelt vádat, melyben szabadságvesztés, közügyektől eltiltás, pénzbüntetés és foglalkozástól eltiltás kiszabásra tett indítványt, azzal, hogy a sértettnek okozott kárt is meg kell térítenie.