Hirdetések

Egy belga bíróság nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy volt pedagógust, aki a közösségi médián keresztül, hamis profil segítségével, mintegy kétszáz kiskorú lánytól csalt ki szexuális jellegű fotókat – közölte csütörtökön az RTBF közszolgálati média.

Hirdetések

A 32 éves férfi, aki korábban középiskolai tanárként dolgozott egy nyugat-belgiumi kisvárosban, a francia határnál fekvő Comines-Warnetonban, 2017-2018 között 14 és 17 év közötti fiatal lányokat környékezett meg a közösségi médiában. Magát nőnek kiadva több mint négyszáz iskolás korú lánnyal vette fel a kapcsolatot, és mintegy felükkel szexuális jellegű beszélgetéseket is folytatott.  Az áldozatok nagy része abba az oktatási intézménybe járt, ahol a férfi tanárként dolgozott.

A bíróság szeméremsértés, gyermekpornográfia terjesztése és online szexuális zaklatás miatt ítélte nyolc év letöltendő börtönbüntetésre a férfit, a törvényszék technikai okokból felmentette a nemi erőszak vádja alól.

Ítéletében az ülést vezető bíró megjegyezte, hogy a vádlott egyáltalán nem kérdőjelezte meg saját tetteit, és azok súlyosságát nem fogta fel.

A bíróság azonban nem tette eleget az ügyészség azon kérésének, hogy a tárgyalás után az elkövetőt azonnal őrizetbe vegyék, így az továbbra is szabadlábon maradhat.

Forrás: MTI