Hirdetések

A másodfokú bíróság több mint a duplájára súlyosította egy 45 éves mátraverebélyi férfi első fokon kiszabott 1 év 4 hónapos börtönbüntetését, mert a korábban többször büntetett vádlott számos újabb vagyon elleni bűncselekményt követett el.

Hirdetések

Az ügyészség 2022 májusában emelt vádat az elkövető ellen, aki 2020 decemberében és 2021 januárjában hét alkalommal lopott különböző salgótarjáni üzletekből. A lopással okozott kár összesen több, mint 300.000 forint volt, melynek csak egy része térült meg a tettenérések folytán, a hűtött élelmiszerekből több tétel is tönkrement.

A Salgótarjáni Járásbíróság 2022 októberében 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a büntetett előéletű terheltet.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, mert a férfi a sorozatos bolti lopásokat különös visszaesőként, a lebukások veszélyével nem foglalkozva, újból és újból próbálkozva, gátlástalanul követte el.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség – fenntartva a járási ügyészség indokait – kifejtette, hogy a kiszabott büntetés azért is enyhe, mert a különös visszaesőnek számító férfi a bűncselekményeket ugyancsak lopások miatt folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, és a korábban vele szemben kiszabott két év szabadságvesztés sem tartotta vissza őt az elkövetéstől, szabadulása után röviddel újra lopásokat követett el.

A Balassagyarmati Törvényszék maradéktalanul egyetértett az ügyészség érveivel, és a szabadságvesztés mértékét 3 év 2 hónapra, a közügyektől eltiltást pedig 4 évre súlyosította. Az ítélet jogerős.