Hirdetések

A Nógrád vármegyei rendőrök elfogták azt a két embercsempészt, akik az elmúlt héten több mint egy tucat embert akartak jogellenesen a szlovák-magyar határon átjuttatni.

Hirdetések

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai 2023. április 27-én a reggeli órákban Nagyoroszi belterületén ellenőriztek egy cseh honosságú járművet, amelyet egy 30 éves moldáv állampolgár vezetett. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a férfi a járműben 8 fő jogellenesen hazánkban tartózkodó szír állampolgárt szállított.

Másnap szintén a reggeli órákban a Rétsági Rendőrkapitányság járőrei a város belterületén akartak ellenőrzésük alá vonni egy osztrák honosságú személygépkocsit, azonban az a rendőri jelzésre nem állt meg. A jármű a parassapusztai határátkelőhely irányába továbbhajtott, ahol anyagi káros balesetet szenvedett. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a gépkocsit egy 25 éves férfi vezette, aki magát először török, majd grúz állampolgárnak vallotta. A rendőrök a gépjármű átvizsgálása során 6 fő szír állampolgárt találtak, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök a 30 éves és a 25 éves embercsempészt, valamint a 14 fő külföldit elfogták és előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a két férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A hatóság tagjai a férfiakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására az ügyészségen, amit a bíróság mindkét esetben elrendelt.