Hirdetések

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje előtt tisztelgünk. A tűzoltók ünnepe alkalmából állománygyűlést tartott ma Salgótarjánban a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és többek között az Év tűzoltója elismeréseket is átadták.

Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománygyűlése Virág Zsolt tűzoltó alezredes, vármegyei tűzoltósági főfelügyelő ünnepi köszöntőjével vette kezdetét. Az alezredes beszédében felidézte Szent Flórián alakját, sorra véve azon tetteit, amelyekkel kiérdemelte szentté avatását, valamint azokat az erényeket, a bátorságot, a bajtársiasságot és az önzetlen segíteni akarást, melyeket a mártírhalált halt római katona testesített meg. Az alezredes kiemelte annak fontosságát, hogy a jelenkor tűzoltói tisztelettel tekintsenek vissza elődeikre, a korábbi generációk lánglovagjaira, akik hősies helytállásukkal példát mutattak nekik. Emellett hangsúlyozta, hogy a katasztrófavédelem teljes személyi állománya azon dolgozik, hogy a jelen mellett a jövő is minél biztonságosabb legyen. Beszédének zárásaként Virág Zsolt tűzoltó alezredes köszönetet mondott kollégáinak önzetlen segíteni akarásukért és a mindennapok során tanúsított áldozatos munkájukért.

Az ünnepi beszédet követően elismerések ismertetésére és átadására került sor. Antal István tűzoltó ezredes, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a 2022. év balassagyarmati tűzoltója díjat adományozta Szentgyörgyi Gyula tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, a 2022. év salgótarjáni tűzoltója elismerést pedig Schütz Roland tűzoltó őrmester, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója vehette át. 

Az ünnepi állománygyűlés az igazgatóság épületének homlokzatán található Szent Flórián szobor megkoszorúzásával zárult.

Fotók: Kapás Márton tű. főhadnagy

Hirdetések