Hirdetések

A „Zenthe Nyár” Nógrád megye egyetlen és a térség legnagyobb nyári, szabadtéri színházi fesztiválja, melynek célja, hogy közönsége részére kiemelten színvonalas, értékközvetítő, minőségi, ismereteket is bővítő és egyben szórakoztató, szabadidős közösségi élményt nyújtson.

A Zenthe Ferenc Színház Nógrád vármegye egyetlen színháza, mely a Zenthe Nyár szabadtéri fesztiváljával a vármegye lakosságán túl magas minőséget képviselő programokat kínál a régió, elsősorban a vármegyével határos Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Pest vármegye egyes járásai, valamint a Felvidék magyarlakta régiói színházkedvelő közönségének is. A Színház hisz abban, hogy a művészet katartikus élményt nyújt, hatására fejlődik a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata, a helyi társadalom bevonása által erősödik a civil aktivitás, megerősödik a településhez, a régióhoz való kötődés, az „itt élünk, ide tartozunk” érzés.

A Zenthe Ferenc Színház megalakulása óta meghatározza a város, a régió szellemi és kulturális identitását, annak egyik vezető intézménye, lüktető művészeti centruma, nyüzsgő szellemi központja, mely partnere a város valamennyi kulturális és művészeti szereplőjének. Egy színház ugyanis nagyban hozzájárulhat egy település, térség, régió szellemi, művészeti értékeinek megismertetéséhez, jelentősen segítheti a helyi művészeti, szellemi élet fejlődését, a helyi identitástudat erősödését.

A Zenthe Nyár 2021-től magas színvonalú, színes palettán mozgó, érdekes és elérhető programokkal várja nézőit. A fesztivál megvalósulása során a mennyiségi szempontok helyett a minőség került előtérbe.

A 2023. évi Toyota Salgótarján – Zenthe Nyár július 29-augusztus 16. között kerül megrendezésre a Salgótarján Fő terén felállított szabadtéri színpadon, a 858 férőhelyes lelátón, valamint a kultPONT Kávézó teraszán.

A fesztivál során a résztvevők találkozhatnak a hazai művészeti élet meghatározó személyiségeivel, magas színvonalon működő előadóművészeti társulatokkal, alkotókkal, zenészekkel, tehetséges helyi fiatalokkal. 2023-ban pedig egy világsztárral is – Boban Markovič és zenekarával!

A fesztivált megelőző két napon a Palócföld néptánc és népzenei kincsével, valamint nemzetközi csoportokkal találkozhatnak a nézők.

Szabadtéri színpad tervezett programja:

Július 27. XXVII. Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál                  

Július 28. XVIII. Tarjáni Folk és Szlovák Nap

Július 29. 20.30 Csiky Gergely: Buborékok– vígjáték két részben (Zenthe Ferenc Színház)

Július 31. 20.30 Dan Goggin: Apácák (Nunsense) – zenés komédia (Zenthe Ferenc Színház)

Augusztus 2. 20.30 Boldogság gyere haza! – Cserháti Zsuzsa-emlékkoncert (Polyák Lilla, Szulák Andrea, Stúdió 11 Ensemble)

Augusztus 5. 10.00 Albert Péter – Molnár Ernő: A vén diófa titka – zenés mesejáték (Zenthe Ferenc Színház)

Augusztus 5. 20.30 Böhm György – Korcsmáros György: Szép nyári nap  – Neoton musical (Magyarock Dalszínház)

Augusztus 8. 20.30 Tracy Letts: Augusztus Oklahomában – fekete komédia (Zenthe Ferenc Színház)

Augusztus 11. 20.30 Boban Markovič Orkestar koncert

Augusztus 13. 20.30 Román Sándor: Fun Fiction – táncshow (Román Sándor Entertainment)

Augusztus 16. 20.30 Zerkovitz Béla-Szilágyi László: Csókos asszony – operett (Zenthe Ferenc Színház)  

Fesztiválterasz tervezett programja

Augusztus 4. Záróráig mindig van remény! – sanzon és kuplé est a Zenthe Ferenc Színház művészeinek előadásában

Augusztus 12. Best Of Musical – a világ legismertebb musical slágerei a Zenthe Ferenc Színház művészeinek előadásában

Szabadtéri kiállítás tervezett programja

Július 27 – augusztus 16.

A Salgótarjáni Települési Értéktárban szereplő kulturális örökségünk szellemi és tárgyi, a természeti környezet, az ipari és műszaki megoldások, az épített környezet és a sport terület értéktárban szereplő „kincseinek” bemutatása.

A kapcsolódó rendezvények – fesztiválterasz, szabadtéri kiállítás – programjai ingyenesen látogathatók!

A műsor- és szereplőváltozás jogát fenntartják!