Hirdetések

Felújítja a Magyar Közút Zrt. a Héhalomtól a vármegyehatárig terjedő 3 kilométeres útszakaszt, az autósok jövő hónaptól már megújult útpályán haladhatnak. A munkálatokat hátráltatja, hogy a kivitelező cég forgalomterelő alumínium tábláit ellopták – közölte a Megafon rádió.

A társaság pótolta a hiányzó közlekedési jeleket, azonban ismételt alkalommal is elvitték onnan ismeretlenek. Ezért a közútkezelővel közösen úgy döntöttek, hogy felfüggeszthetik az útépítést, vagy forgalomeltereléssel oldják meg a problémát, mert a közlekedési táblák nélkül nem tudnak szabályosan és biztonságosan dolgozni Héhalomnál. A Magyar Közút Zrt. Nógrád vármegyei igazgatója a Megafonnak azt mondta: változtatnak a kivitelezés menetén, és valószínűleg az útzár mellett döntenek.

Lehel Zoltán közölte:

A pályaszerkezet cseréjének idejére le akarjuk zárni a teljes utat, de erre még várjuk a Volánbusz Zrt. visszajelzését, hogy hogyan tudja megszervezni a menetrend szerinti közlekedést. Ha a szükséges egyeztetések megtörténnek, akkor mehet tovább az útépítés Héhalomnál.

Az igazgató hozzátette: nem csak lopások történtek a munkaterületen, hanem rongálások is, amelyek anyagi károkat okoztak az utat építő cégnek.