Hirdetések

A labdarúgó NB III középcsoportjában listavezető Iváncsa KSE-től négy pontot levont a magyar szövetség (MLSZ) versenybizottsága.

A Magyar Kupában októberben a címvédő Ferencvárost búcsúztató Iváncsa vasárnap 4-2-re nyert a Kecskeméti TE II vendégeként, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a tabellán a második helyezett Hódmezővásárhellyel szemben, a játékosok mégsem ünnepelték bajnokként magukat. A klub arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MLSZ pontlevonása miatt a különbség egy pontra fog csökkenni – ez kedden be is következett -, így az elsőség vasárnap délután az Iváncsa-Hódmezővásárhely rangadón dőlhet el. Mivel a vásárhelyiek egy meccsel többet játszottak és ez lesz az utolsó mérkőzésük, a házigazdáknak a döntetlen is bajnoki címet jelentene.

Március 19-én, az Újpest FC II-Iváncsa KSE mérkőzésen a vendégeknél öt sárga lapos eltiltása miatt jogosulatlanul lépett pályára Suszter László, és mivel a találkozót megnyerték, a megszerzett pontjaikat, illetve egy büntetőpontot vont le a versenybizottság.

A félreértés abból adódott, hogy Suszter az első sárga lapját a Balassagyarmat ellen kapta, de azt az eredményt – a nógrádi csapat visszalépése miatt – törölték, a sárgája ennek ellenére érvényben maradt.

A keleti csoportban a továbbra is veretlen BVSC-Zugló már április közepén biztosította bajnoki címét, nyugaton pedig egy pont a Tatabánya előnye a Veszprémmel szemben a tabellán. Az NB III-as csoportgyőztesek idén nem jutnak fel automatikusan, mert az NB II létszámcsökkentése miatt osztályozót kell játszaniuk a másodosztály 16., 17. vagy 18. helyezettjével.

Forrás: MTI