Hirdetések

Az elmúlt héten a Nógrád vármegyei rendőrök lakott területen kívüli útszakaszokon rögzítették a legnagyobb sebességtúllépéseket.

Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt héten többek között civil jellegű személygépkocsiból, a jármű mozgása közben mérték az elhaladó gépkocsik sebességét.

Ilyen módszerrel végrehajtott ellenőrzés közben rögzítettek munkatársaink 2023. május 10-én a 21-es számú főút 23-as kilométerszelvényében azt a személygépkocsivezetőt, aki a járművel a megengedett 110 km/h helyett 204 km/h sebességgel közlekedett az érintett útszakaszon.

Pár nappal később, május 14-én a reggeli órákban a 22-es számú főúton ellenőrizték a forgalmat, amikor az útszakasz 6-os kilométerszelvényében mérték be a készülékkel azt a személygépkocsit, amely a megengedett 90 km/h helyett 180 km/h sebességgel haladt a szolgálati autóval szemben.

Ugyanezen a napon a délutáni órákban a 21-es számú főúton folytatódott a sebességmérés, amely során munkatársaink Mátraverebély közelében rögzítették azt a személygépkocsit, amellyel a vezetője a megengedett 110 km/h helyett 192 km/h sebességgel távolodott.    

A hatóság a gyorshajtók részére egyenként 130.000 forint közigazgatási bírságot és hat-hat közlekedési előéleti pontot szabott ki.

Fotók: police.hu