Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványára a legszigorúbb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendeléséről döntött a bíróság egy 30 éves kelet-nógrádi férfi ügyében, aki ellen több súlyos bűncselekmény gyanúja miatt nyomoznak.

Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő nyomozás adatai szerint a férfit 2020 augusztusában felkereste egy nőismerőse szállást, valamint segítséget kérve tőle. A férfi egy salgótarjáni fogadóba vitte a sértettet, ajándékokat vett és modellmunkát ígért neki, majd Bécsbe szállította, ahol a beígért munka helyett a kiszolgáltatott nőnek egy a férfi ismerőse által bérelt lakásban pénzért szexuális cselekményeket kellett végeznie. Az ezért kapott pénzt át kell adnia a férfinak, aki ekkor már azzal fenyegette a nőt, hogy ha nem hajlandó a tevékenységet végezni, akkor kiveri a fogait, vagy megöli.

A nőnek később sikerült hazaszöknie Magyarországra, az ott hagyott iratait a gyanúsított megsemmisítette.

A férfi a saját élettársát is folyamatosan terrorizálta: 2020 elejétől fenyegetésekkel kényszerítette az őt elhagyni szándékozó nőt, hogy vele maradjon, továbbá a nagyszüleivel, kiskorú gyermekeivel való kapcsolattartását akadályozta, az ő bántalmazásukkal, valamint a sértett megölésével is fenyegetőzött.

Többször ténylegesen is bántalmazta a nőt, volt, hogy akarata ellenére levágta a haját, máskor a lábait pengével vágta meg.

2021-ben a gyanúsított megkérte egyik ismerősét, hogy videózza le a nőt, akit arra kényszerített, hogy tegyen úgy, mintha kábítószert porciózna ki. A férfi a felvétel nyilvánosságra hozásával és a rendőrségre, valamint a gyámhatóságra eljuttatásával is fenyegette a nőt, ha elhagyná őt.

A nyomozó hatóság a fentiek miatt emberkereskedelem, kényszermunka és kényszerítés bűntettével gyanúsította meg, és a nagy tárgyi súlyú bűncselekmények elkövetésének gyanújára figyelemmel előterjesztést tettek a büntetett előéletű férfi letartóztatására, melyet a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványozott is a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája előtt.

A bíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás meghiúsításának és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban enyhébb kényszerintézkedés elrendelése iránt fellebbezett, így a letartóztatásról a Balassagyarmati Törvényszék dönt, de a másodfokú döntésig a férfi a rácsok mögött marad.

Hirdetések