Hirdetések

Bringás reggelivel várták ma az iskolába és a munkába tekerőket Balassagyarmat belvárosában. Enni és inni kaptak azok, akik vállalták, hogy két keréken indulnak el otthonról. Az akcióval a környezetbarát közlekedésre és az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet ma országszerte.

Kakaós csigával, pogácsával és rostos üdítővel várták a vármegyeháza előtt felállított sátornál a két keréken érkezőket. Kerékpárosok mellett rolleresek is érkeztek a közös reggelire, néhány perc múlva pedig mindenki tovább hajtott szokásos útján. Nyolc óra előtt kerékpáros levélkézbesítők is részt vettek a reggelin, aztán munkába hajtottak.

Pogácsa, kakaós csiga, rostos üdítő a bringás menüben. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Szklenár Tamás apuka, aki kislányával együtt vett részt az eseményen azt mondta:

A nap legfontosabb étkezése a reggeli, és ezt olyan társasággal együtt tölteni, akikkel hasonló az érdeklődésünk, szerintem nagyon jó érzés, főleg itt, Balassagyarmat szívében, ezért is döntöttünk úgy, hogy ma reggel itt leszünk!

Balassagyarmaton ma összesen 5 kilométernyi kerékpárúton közlekedhetnek teljes biztonsággal a bringások, az utak elsősorban a város nyugati és déli részén lévő iparterületekre tekerőket szolgálják ki. Hamarosan elkészül az északi városrészben az az összekötő út is, amely gyalogos és kerékpáros használatra is alkalmas lesz. Az 1,8 kilométeres új szakasz kivitelezésével nyáron végeznek.