Hirdetések

Szakkörök támogatására pályázhatnak szerdától közművelődési feladatellátók a Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért program keretében.

Hirdetések

A Nemzeti Művelődési Intézet szerdai közleménye szerint a kormány támogatásával idén is meghirdetik a programot, amelynek keretében a közművelődési feladatellátók ötfős kisközösségek létrehozására, valamint szakköri alapanyagok és eszközök támogatására pályázhatnak.

A közművelődési intézmények, közösségi színterek, civil szervezetek, agórák és népfőiskolák július 15-ig jelentkezhetnek a www.jogyakorlaton.hu oldalon.

Idén csaknem 5000 szakkör támogatására nyílik lehetőség és a Liszt Intézetek is igényelhetik már a szakköri csomagokat – mutatnak rá a közleményben.

A felhívás keretében az előjelentkezést minden közművelődési feladatellátó leadhatja az októberben indítható szakkörök támogatására. A szakkörvezetéshez egy egyszeri, online felkészítő alkalmon szükséges részt venni, és az ennek ismereteire épülő online tesztet minimum nyolcvan százalékos eredménnyel kitölteni. A felkészítő alkalom online anyaga elérhető a jogyakorlaton.hu felületen.

A program a művelődő közösségek létrehozásának támogatása mellett hozzájárul a közösségépítéshez, a helyi identitás erősítéséhez, a szemléletformáláshoz, valamint elősegíti az aktív közösségi együttműködések létrejöttét – hangsúlyozzák a közleményben.

Forrás: MTI