Hirdetések

Őrizetbe vették a salgótarjáni rendőrök azt a három férfit, akik közel másfél millió forint értékben loptak el szerszámokat.

Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 20, 25 és 40 éves vármegyeszékhelyen élő férfi ellen.

A gyanúsítottak 2023. május közepén lopási szándékkal megjelentek a Salgótarján zagyvarakodói garázssoron. Kiválasztottak egy garázst, majd az ajtóról a lakatot levágták. Az ajtó kinyitását követően a helyiségben számos szerszámgép tárult a szemük elé. Nem is tétlenkedtek, közel másfél millió forint értékben loptak el többek között flexet, fúrót, szerszámos ládákat, kompresszorokat, akkumulátortöltőt és kézi szerszámokat. A sikeres adatgyűjtés eredményeként a rendőrök a három férfit pár nappal a cselekmény elkövetése után elfogták, előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A nyomozók szinte minden eltulajdonított tárgyat – a terheltek lakóhelyein és egyéb hozzájuk köthető ingatlanokban – megtaláltak, amelyeket a sértettnek visszaadtak. Így a lopással okozott kárból 1.400.000 forint megtérült.

Fotók: police.hu