Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 29 éves román férfi letartóztatását, aki az általa használt autó csomagtartójában is menekülteket szállított.

Hirdetések

A román férfi 2023. május 19. napján vezette román rendszámú személygépkocsiját a 2-es számú főúton Parassapuszta felé , amikor rendőri ellenőrzés alá vonták. Az autó utasterében négy, a csomagtartóban pedig további két, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított, akiknél érvényes útiokmány nem volt és Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az utasok a szerb határról Nyugat-Európába tartottak, úticéljukat Szlovákián keresztül kívánták elérni.

A csomagtér teljesen zárt, ablak, szellőző nyílás, klíma és megfelelő ülőhely nincs benne, ezért az oda bezsúfolt két személynek az utazás órákon át testi és lelki gyötrelmet okozott.

A nyomozó hatóság a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség a rendőrségi előterjesztéssel egyezően a terhelt jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében indítvánnyal élt a Salgótarjáni Járásbíróság felé a gyanúsított letartóztatására.

A nyomozási bíró az ügyészi állásponttal egyetértve elrendelte a kényszerintézkedést.