Hirdetések

A pásztói rendőrök előterjesztést tettek és indítványozták annak a 23 éves férfinek a letartóztatását, aki több kállói ingatlanból lopott.

Hirdetések

A Pásztói Rendőrkapitányság eljárást folytat lopás bűncselekmények elkövetése miatt egy 23 éves kállói lakossal szemben, ugyanis megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy a férfi 2023. április és május hónapban a településen több ingatlanba is betört és különböző értékeket lopott el.

A férfi a betöréssorozatát április végén kezdte meg, amikor Kálló belterületén egy családi ház bejárati ajtajának zárját kifeszítette, amelynek köszönhetően az ingatlanba bejutott. Miután az egész házat átkutatta, az épületből közel 500.000 forint értékben vitt el háztartási gépeket, étkészletet, fűkaszát, gázpalackot és szerszámgépeket. Az ellopott tárgyakat értékesítette és a pénzt saját szórakozására költötte.

A kállói lakos ezt követően saját édesapját lopta meg, akitől fűkaszát, betonkeverőt, gerendákat, okosórát és két kerékpárt vitt el jogtalanul. A kerékpárok közül az egyiket a településen lakó ismerősének eladta, azonban pár nap múlva úgy döntött mégis szüksége van a kétkerekűre. Megjelent a férfi ingatlanánál és annak udvaráról a biciklit újból ellopta.

További két cselekményére május 23-án az éjszakai órákban kerített sort, amikor két élelmiszerboltba kísérelt meg betörni. A férfi 2 óra tájékán megjelent a boltnál, ahol a bejárati ajtót befeszítette, majd az ajtó mögötti vasajtón keresztül megkísérelt bejutni az üzletbe, azonban nem járt sikerrel. A sikertelen lopási kísérlet után úgy döntött egy másik boltot is felkeres. 20 perc múlva meg is jelent az üzletnél, amelynek redőnyét megpróbálta feltolni és úgy bejutni az épületbe. Ez alkalommal is meghiúsult a terve, azonban távozása előtt az üzlethelyiséghez tartozó villanyóra kismegszakítóját letörte és a helyiségekben az áramot lekapcsolta. A nyomozás adatai alapján a férfi május 22-én már járt ennél az üzletnél, akkor két mozgásérzékelős lámpa paneljét lopta el.

A pásztói rendőrök a kállói lakost május 23-án elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi ellen hasonló bűncselekmények elkövetése miatt több büntetőeljárás is folyamatban van, ezért őt a hatóság tagjai őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen.

Fotók: police.hu