Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Szan Lazaro Állatvédő Alapítvány üzemeltetheti Balassagyarmat ebrendészeti telepét – erről döntött a város önkormányzata legutóbbi ülésén – közölte a Nógrád vármegyei Megafon rádió. A menhely működtetésére meghirdetett pályázatra egyedüliként jelentkezett  a magyarnándori székhelyű civil szervezet.

Dallos Szilvia az alapítvány kuratóriumi tagja a Megafonnak azt mondta: egyre növekvő térségi probléma a kóbor állatok szaporodása, amit elsősorban ivartalanítási szolgáltatásokkal kívánnak mérsékelni. Az állatvédő aktivista hozzátette, emellett arra is törekedni fognak, hogy a befogott állatok minél előbb új és szerető gazdát találhassanak.

Nem Balassagyarmaton van probléma, nem állítom, hogy nem találunk időnként ott is gazdátlan állatokat, de azért a legnagyobb gondok a járáshoz tartozó falvakban van, a kidobott kutyák és az állatkínzásokkal ügyei leginkább oda kapcsolhatók. Mindenképpen ezt szeretnénk felszámolni.

– emelte ki a Dallos Szilvia.

Megjegyezte: óriási előrelépést jelent számukra, hogy kulturált környezetben tudják folytatni munkájukat, és működésüket továbbra is támogatni fogja a városi önkormányzat.

Hirdetések