Hirdetések

Meghatódott azon Nógrádsipek polgármestere, hogy kollégája, Szügy vezetője pénzügyi támogatásról biztosította őket, amit az árvízi károk elhárítására fordíthatnak majd. Vízi Zoltánt telefonon értük el, aki azt mondta: fantasztikus érzés, hogy katasztrófa idején mindig megtapasztalható a Nyugat-nógrádiak azonnali, segítőkész hozzáállása.

Hirdetések

Még felmérni sem sikerült, hogy a május 17-én történt villámárvíz mekkora mértékű károkat okozott Nógrádsipeken, néhány héttel később újabb hasonló áradással néztek szembe a helyiek. Június 8-án ismét akkora esőzés volt, hogy a patak medre nem bírt a sok vízzel és sárral, ismét kiöntött.

Szügy polgármestere, Frenyó Gábor azonnal felhívta nógrádsipeki kollégáját, hogy együttérzéséről biztosítsa, egyben tájékoztatta őt, hogy önkormányzatuk 1 millió forint pénzügyi támogatást ad a károk mielőbb felszámolására. Vizi Zoltán az ipolyinfo.com-nak azt mondta, hogy

Először is meglepődtem, aztán a könnyeimmel küszködtem, mert nem hittem el, amit hallok. Persze, Frenyó Gábornak megköszöntöm, amit tesz értünk Szüggyel, és örömmel is vesszük az adományt, hiszen képtelenség, ami történik velünk, már másodszor önt el minket néhány napon belül a víz! Óriási segítség, hogy ha egy önkormányzat így tudja segíteni a másikat a nagy bajban! Köszönjük!

Hozzátette: a június elején történt újabb áradás ismételten több helyen okozott károkat, de egyelőre számszerűsíteni nem tudták, a felmérés jelenleg is tart.