Hirdetések

Nógrád és Heves vármegyékben csütörtökön is váratlanul sok csapadék esett rövid idő alatt, amely több település lakóingatlanját veszélyeztette. Ezúttal Bercelen és Gyöngyöstarjánban okozott nagy gondokat, két ember eltűnt, búvárok és hőkamerás vizsgálatok segítségével találtak meg két embert, akiket elsodort az ár.

Hirdetések

Bercelen a falu főútját öntötte el a közeli dombokról lezúduló sárlé, az árkok néhány másodperc alatt hordalékkal teltek meg és eltömődtek, ezért a víz az úton talált helyet magának. A déli intenzív csapadék után alig másfél óráig tartott, azonnal elkezdték a takarítást. Több lakóingatlan pincéjét is elöntötte a víz, szivattyúkkal dolgoztak a házaknál, a munkálatokhoz a helyi önkormányzat is segítséget nyújtott.

Gyöngyöstarjánban is hasonló villámáradás történt, azonban ott két embert elsodort a nagy erejű víz. A medréből kilépő vízfolyás a parton álló férfit ellepte, nem tudott menekülni. A másik ember egy pincében rekedt személy volt, a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadékból kialakult vízfolyás tört be oda, megfulladt.