Hirdetések

Elérte a maximálisan felvehető tanulószámot egyes szakképzésekben a balassagyarmati Szondi György Technikum – közölte a Megafonnal az iskola igazgatója. Tanka Ágnes szerint folytatódik az utóbbi néhány év felfelé ívelő tendenciája az ipari szakképzés iránt.

A Megafon rádiónak nyilatkozva Tanka Ágnes igazgató azt mondta: az idei beiskolázás során egyes képzési formákra beteltek az osztályok, ősszel maximális létszámmal indul majd az oktatás. Részletezte: többen akartak bejutni a következő képzésekre, mint amennyi diákot fel tudtak venni, ezért egyes jelentkezőket vissza kellett utasítaniuk.

Tanka Ágnes (j) az iskola hamarosan épülő új műhelyének tervrajzával a szakképzési centrum és a térségi országgyűlési képviselő társaságában Balassagyarmaton, 2022 nyarán. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Tanka Ágnes megerősítette: a Szondiban már 3 éve folyamatosan növekvő érdeklődést tapasztalnak a szakmák iránt, jelenleg 420 nappali tagozatos diákot és közel 100 fő felnőttet képeznek főként gépészeti, építőipari, faipari és járműgyártási területekre.