Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Főügyészség emberrablás bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik egy vállalkozó felé fennálló tartozás behajtása érdekében elrabolták a sértettet.

Hirdetések

A vádirat szerint a sértett és felesége 2020-ban támogatást vettek igénybe ingatlanvásárlás és felújítás érdekében. Az építkezési munkálatok elvégzésére egy kivitelező céggel állapodtak meg, mely felé a sértett teljesíteni nem tudott, mivel a támogatásból még 500.000 forintot nem utaltak ki számára. Az így kialakult pénzügyi elszámolási vitáról tudomást szerzett az egyik elkövető, aki úgy tudta, hogy a támogatást a sértett már megkapta, ezért felajánlotta a cég képviselőjének, hogy ellátogat a sértetthez a vita rendezése érdekében.

2021 júniusában az elkövető egy társával elment a sértett házához, ahol fenyegetések közepette követelték tőle az 500.000 forint megfizetését. A sértett annyira megijedt a vádlottaktól, hogy azonnal bemenekült a házba, de támadója utolérte és többször meg is ütötte, majd a földön fekvő sértettet többször fejen is rúgta. A behajtó a jelen lévő egész családot fenyegetni kezdte, ezért a sértett felesége a gyermekeikkel kimenekült az udvar egyik melléképületébe, ahonnan tárcsázta a segélyhívót. Közben az egyik vádlott utánament, kikapta a kezéből a telefont, így megszakítva a hívást, majd fenyegetni kezdte azért, hogy a bankkártyáját és annak kódját megkapja az ijedt nőtől.

Az egyik vádlott felszólította a sértettet és annak feleségét, hogy egyiküknek velük kell mennie egy pénzkiadó automatához azért, hogy a kártyáról pénzt vegyenek fel, máskülönben megölik az egész családot. A fenyegetés hatására végül akarata ellenére a sértett apa a vádlottakkal ment, akit az autóba berángattak, majd elvitték őt egy automatához és még az út során is bántalmazták őt. A vádlottak egyértelművé tették a sértett számára, hogy a tartozás teljesítéséig nem szabadulhat fogságukból.

A vádlottak végül megkíséreltek pénzt felvenni, de fedezet valóban nem állt rendelkezésre, így végül a sértettet kilökték az autóból és hátrahagyták őt.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a vádlottakkal szemben emberrablást bűntette miatt emelt vádat, melyben indítványozta, hogy a bíróság szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást szabjon ki velük szemben.