Hirdetések

A levegőben lógnak a vasúti sínek Nógrádszakálnál. A múlt heti villámáradás kimosta a pálya altalaját, leguggolva kényelmesen befér a vágány alá egy ember. Történt már hasonló eset a Balassagyarmat – Ipolytarnóc közötti vonalszakaszon.

Az állami vasúttársaságot egy hete próbáljuk elérni, azonban hivatalos megkeresésünkre egyelőre nem érkezett válasz. Azt szerettük volna megtudni, hogy becslésük szerint meddig fog tartani a károk elhárítása, vagyis a pótlóbuszok helyett mikor indulhat újra a vasúti közlekedés Balassagyarmat és Ipolytarnóc között.

Hivatalos válasz helyett egyelőre be kell érnünk a MÁV-tól kiszivárgott belső információkkal, amelyek alapján a legvalószínűbb számítás szerint is több hónapos munkával állítják helyre a sérült pályarészt. Úgy tudjuk, a vasúttársaság saját hatáskörben nem fogja elvégezni a javítást, és tekintettel a súlyos kárra, közbeszerzési eljárás keretében versenyeztetnek meg vállalkozókat a munkára. A tapasztalatok szerint ez a folyamat legalább két hónapig tart, de vasúti szakértők véleménye alapján legkorábban szeptember-október idején lehet ismét vonatközlekedés a 78-as vonal Balassagyarmat és Ipolytarnóc közötti szakaszán.