Hirdetések

Fél év elteltével ismét megnéztük, mennyire gyorsan épülnek ki az elektromos autó töltőállomások Balassagyarmaton. Az ígéret szerint az Aldinál is lehet áramot tankolni, és közben egy másik áruház is vállalta, hogy a parkolójában kiépít egyet. Itt van a mai állapot Balassagyarmatról.

Az első töltőállomás évek óta az Óváros téren üzemel, az étterem közelében elhelyezett oszlopok a belvárostól sincsenek távol, ezért akinek hivatali ügyeket kell intézni, kedvező helyen tud áramot vételezni. A hely egyszerre két autót tud kiszolgálni.

A megértést kéri az Aldi. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Elkezdődött az Aldi mögötti kútépítés is, de nem ért véget, az Árpád utcai behajtónál lévő állomást még nem adták át, ezt egy kis felirat hirdeti. Kérdést tettünk fel az Aldinak a tervezett nyitásról, ha megérkezik a válasz, közölni fogjuk.

Épülő töltőállomás a Lidl parkolójában. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Reagált az Aldi lépésére a Lidl is: a Kóvári úton lévő áruház parkolójában már látható, hová tervezték az állomást, és az építkezést is megkezdték, de ők nagyobb lemaradásban vannak.

Végül, ugyan már nem Magyarországon, de Balassagyarmat testvértelepülésén, Szlovákgyarmaton már három autót is lehet egyszerre tölteni, ezért ha a városban éppen minden állomás foglalt lenne, érdemes átnézni a határ túloldalára.