Hirdetések

Új pszichoaktív anyaggal kereskedett a gyanú szerint apa és fia Bagon. A gödöllői rendőrök felszámolták az illegális ténykedést, a két férfit letartóztatta a bíróság.

Hirdetések

A Bag, Tura, Aszód térséghez köthető, kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedők azonosítása, elfogása, üzleteik beszüntetése tárgykörben újabb állomáshoz érkeztek a gödöllői nyomozók. Tavaly tél óta dolgoztak arra a 66 éves apára, valamint 36 éves fiára, akik főként Bagon osztogatták illegális szerüket. A „kristály” utáni keresletet tágas ügyfélkörük garantálta, a befolyt pénzt leginkább felélték, vagy újabb adag, eladható porra váltották.

A 36 éves V. Lászlót 2023. június 7-én vették őrizetbe, azóta a bíróság letartóztatta. A gyanú szerint bagi tartózkodási helyét használta üzletei lebonyolítására. A rendőrök akkor toppantak be hozzá, amikor éppen porciózta a szert. Jobbján digitális mérleg, valamint közel 80 gramm fehér por, balján csomagoláshoz előkészített alufóliadarabok, valamint egy tálban a már kiporciózott, 264 csomag – összesen közel 70 gramm cucc – hevert. Az előzetes szakértői vélemény szerint a por N-etil-norpentedront tartalmaz; a kémiai szerkezetű vegyület új pszichoaktív anyagnak minősül.

V. Józsefért egy héttel később indultak a gödöllői rendőrök, őrizetbe vették, azóta a bíróság letartóztatta. Lakásán 66 gramm fehér port foglaltak le, az anyag megegyezett a fiánál találttal: a „kristály”-ként nevesített kémiai vegyület N-etil-norpentedront tartalmazott.

A két férfinek nincs munkahelye, rendszeres jövedelme, bevételi forrásuk a kristály forgalmazásából származott, megélhetésüket e forrás biztosította.

V. László nem tett vallomást, V. József beismerte, a kristály grammját 3 ezer forintért árulta ügyfeleinek.

A két férfivel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Fotók: police.hu