Hirdetések

Egy hetes sporttábor kezdődött Balassagyarmaton az egyik középiskolában. A tucatnyi általános iskolás számára reggeltől délig adnak elfoglaltságot, főként a labdarúgó pályán játszanak és gyakorolják a mozgást. Közben angolul is tanulnak.

A foglalkozásokat Mezei Gábor a Szent-Györgyi Albert Technikum testnevelés-biológia szakos tanára vezeti, aki szerint kifejezetten előnyös, hogy a szülők úgy döntöttek, aktivitásra ösztönzik gyermekeiket. Részletezte: a szabadtéri foglalkozások mellett zárt térben is dolgoznak, bordásfalra másznak a gyerekek és akár kézműves foglalkozáson is részt vehetnek.

Mezei Gábor testnevelés-biológia szakos tanár. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Azt szeretnénk, ha élményt kapnának a gyerekek, ezért a foglalkozások második részében inkább játékokat szervezünk sok sorversennyel, mindenkinek sikerélményt szeretnénk adni. A tábor egy-egy napja délig tart, utána a segítő diákokkal együtt értékeljük az elvégzett munkát.

– mondta az ipolyinfo.com érdeklődésére Mezei Gábor. Ugyanis ez a sporttábor egyben a Szent-Györgyisek szakmai gyakorlata is, 35 órás kötelező foglalkozásukat helyben töltik le.

A táborban folyó munkát a középiskola sportképzésében résztvevő diákok segítik. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Mátyás Tamás ennek keretében segíti a szervezők munkáját, ő labdarúgó edző szeretne lenni tanulmányai befejezése után.

Le van írva, hogy mi a feladatom, nekem felügyelni kell a szabad foglalkozást, gyümölcsöt hozok a gyerekeknek, és részt veszek a játékok lebonyolításában is.

– mondta a technikum sportos diákja. Hozzátette: fontos, hogy különféle korosztályokkal tudjon foglalkozni, el kell sajátítani a különböző kommunikációs technikákat ahhoz, hogy utána magabiztosan lehessen instruálni. Mátyás azt tűzte ki célként magának, hogy magas szintű tudással vághasson bele edzői karrierbe, amit már alapozáskor is komolyan kell venni.

Profi focistáknak rúgják a gólt az általános iskolás gyerekek. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Az egyhetes ingyenes sporttábor reggeltől délig tart, a délután folyamán a táborvezetők és a rendezést segítő diákok közösen értékelik az elvégzett munkát, amely a Szent-Györgyiben folyó sportos képzés gyakorlati foglalkozásainak része.