Hirdetések

Lezárták az Őrhalom és Ipolyvarbó közötti, az Ipoly folyón lévő gyaloghidat, mert az illegális migráció új útvonalaként működik hetek óta – értesült a Megafon rádió. Vasárnap és hétfőn több mint ötvenen várakoztak arra, hogy embercsempészek átjuttassák őket az egyik partról a másikra.

Felfigyeltek a nagy számú idegen emberre a szlovákiai Ipolyvarbón, ahol a helyi lakosok fordultak a polgármesterhez segítségért. Fagyas Marcell a Megafon rádióban ma reggel beszélt arról, hogy le kellett zárni az épülő új Ipoly-híd melletti munkahidat annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a tevékenység. Az átjárási tilalmat határozatlan ideig fenntartják.

Az ipolyvarbói polgármester hozzátette: tudomásuk van arról, hogy sokan átjárnak dolgozni Szlovákiából Magyarországra, őket nem szeretnék a mozgásukban korlátozni.

Községünkből is járnak Magyarországra, Balassagyarmatra munkába, ezért olyan megoldást választottunk, hogy kódszámos rendszert vezettünk be, a hidat azzal lehet nyitni, tehát ők továbbra is használni tudják majd.

– mondta Fagyas Marcell polgármester a rádióban.

Hozzátette: eddig heti szinten 40-60, Magyarországról érkező illegális migránst láttak, ezért volt szükség az intézkedés meghozatalára.