Hirdetések

A garázs ajtón lévő feliratok is arról árulkodtak, hogy illegális tevékenységet folytatott az a 40 éves férfi és 36 éves nő, akiket a salgótarjáni rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.

A 40 éves salgótarjáni férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt hónapokban több mint tíz személy részére értékesített több alkalommal olyan szert, amelyről az igazságügyi toxikológus szakértő szakvéleményében kimondta, hogy az N-etil-norpentedront tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.

A gyanúsított már korábban a hatóság látókörébe került, ugyanis 2022 év végén a rendőrök Salgótarján belvárosában közúti ellenőrzés során intézkedés alá vonták őt egy 36 éves nő társaságában gépjármű utasaiként. A férfi tulajdonát képező gépkocsiban a rendőrök elrejtve 3 darab, illetve a nőnél lévő táskában további 1 darab alufólia pakettben összesen bruttó 5,4 gramm tömegű fehér színű, kristályos szerkezetű anyagot találtak meg és foglaltak le, amelynek a szakértői vizsgálata kimondta, hogy az új pszichoaktív anyagnak minősül.

Az intézkedés után a férfit és a nőt a rendőrkapitányságra előállították, ahol velük szemben mintavételre került sor, amely során kiderült, hogy a szervezetükben MDMA is kimutatható, amely kábítószernek minősül.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a széleskörű nyomozás során beszerzett adatok alapján 2023. június 20-án a hajnali órákban egyidőben megjelentek a férfi által használt garázsnál, és tartózkodási helyén. A kutatások ismét eredményre vezettek, ugyanis a férfi táskájából a pszichokatív anyag fogyasztásához és porciózásához használt eszközök., a ruházatából egy kis méretű fekete tégelyben fehér színű, kristályos anyag került elő. Ezen kívül a férfi lakóhelyén megtartott kutatás alkalmával munkatársaink kis tégelyben elrejtve is találtak ebből az anyagból. A bűnügyi technikus által a kristályos anyagokon elvégzett gyorsteszt mindkét esetben új pszichoaktív anyagnak minősülő hatóanyag jelenlétét mutatta ki és annak tekintetében a szakértői vélemény beszerzésére tett intézkedés megtörtént. Ismét N-etil-norpentedron hatóanyagú szer volt kimutatható.

Forrás: youtube.com

Vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrök két személygépkocsit is lefoglaltak és az eljárásban több személyt gyanúsítottként kihallgattak.

A rendőr-főkapitányság Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a férfit és társát 2023. június 20-án elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és a férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklás vétség, míg a nőt kábítószer birtoklás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őket őrizetbe vették. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

Az eljárást a salgótarjáni nyomozók szakértők bevonásával folytatják.