Hirdetések

Hagyományteremtő céllal tartottak közös tréninget a magyar és a szlovák kutyavezetők és négylábú társaik részére a napokban Nógrád vármegyében.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. június 16-án a vármegye kutyavezetői és szolgálati kutyái részére összevont, speciális területi képzést szervezett Sóshartyánban. Ez a tréning azonban más volt, mint az eddigiek, ugyanis magyar kollégáink és négylábú társaik szlovák rendőrökkel és kutyáikkal közösen vettek részt az egész napos képzésen. A képzést Honti Attila rendőr alezredes, a Nógrád Vámegyei Rendőr-főkapitányság munkatársa nyitotta meg, aki a jelenlévőkkel ismertette a napi programot, a helyszíneket és a feladatokat.

Forrás: youtube.com

A Nógrád vármegyei és a Besztercebányai Rendőr Igazgatóság kutyavezetői a nap folyamán közösen készítették fel az ebeket a fegyelmező- és őrző-védő gyakorlatok szakszerű végrehajtására, valamint az eredményes kábítószer keresési képességekre. Ezen túlmenően a magyar és a szlovák rendőrök a szolgálati kutyáikkal egy autóbusz belsejében gyakoroltak egy közös, speciális elfogási feladatot.

Forrás: police.hu