Hirdetések

A Megafon ma reggeli adásában a köztársasági elnök balassagyarmati látogatásának körülményeiről beszéltek, amelyből kiderült, hogy Novák Katalin az egyik helyi cukrászdánál odalépett egy asztaltársasághoz, de az ott ülők nem álltak fel tiszteletére. Az érintettek felháborodtak az állításon és bebizonyították ennek ellenkezőjét.

A Bajcsy-Zsilinkszy utcában lévő cukrászdát is meglátogatta balassagyarmati sétája alkalmával a köztársasági elnök hétfőn. Szóba elegyedett helyiekkel is, így azokkal is, akik a vendéglátóhely előtti teraszon fogyasztottak éppen. Nagy László – akihez odalépett Novák Katalin – üdvözölte a hölgyet, azonban a hivatalos fotók tanúsága szerint nem állt fel tiszteletére. A Megafon rádió mai reggeli műsorában arról diskuráltak a műsorvezetők, hogy megillette volna a hölgyet, hogy a férfiak állva fogjanak vele kezet, de a képen ez nem látható.

Nagy László bizonyító fotót küldött be az ipolyinfo.com-nak arról, hogy a rádió általi lejáratás nem igaz, viszont a hivatalos képen tényleg nem úgy tűnik, mint ha szándéka lett volna felállni a köztársasági elnök előtt. Nagy szerint alaptalan feltételezés volt a rádió részéről ilyet közölni.

A Nagy László által küldött képen már látszik, hogy a köztársasági elnökkel történő kézfogás előtt felállt a helyéről. (fotó: Nagy László)

A Megafon műsorvezetője, Olicsek Ádám a felháborodás kapcsán szerdán délután azt mondta:

A műsorban példaként hoztuk az általunk látott hivatalos képet, a rajta lévő pillanat szerint az illető nem állt fel a köztársasági elnökkel történt kézfogáskor, és ezzel együtt azt is elmondtuk, hogy ettől függetlenül lehetséges, hogy később felállt, és azt is elmondtuk, hogy szerencsétlenül készült képről van szó. Mi több, azt is kihangsúlyoztuk, hogy nyilván a meglepetés erejénél fogva is előfordulhat, hogy az ember zavartan viselkedik. Most, hogy az újabb képet is láttam, egyértelmű, hogy nincs szó bunkóságról, és ez nagyon rendben van így!

A műsorvezető azt is elmondta: a mai adásba bevont protokoll szakértő segítségével éppen arról volt szó, hogy meg kell különböztetni a hivatalos események alkalmával történő találkozásokat az utcai „összefutástoktól”, az említett példa pedig mindenki számára hasznos tanácsok adására is szolgált, mert nem minden nap történik meg, hogy egy köztársasági elnökkel fut össze az egyik mellékutcában.