A szentendrei egyenruhások egy vajúdó feleségével szorult helyzetbe került kispapa felvezetését zavarták le Budakalászról a fővárosba. Anyuka és kislánya is jól van.

A 112 segélyhívót tárcsázta 2023. június 20-án délután egy apuka, aki vajúdó feleségével az oldalán egy fővárosi kórházba tartott. Budakalásznál félreállt, nejének 1-2 perces fájásai voltak, attól tartott, nem érnek be időben a kórházba. A Pest Vármegyei Tevékenység-irányítási Központ kezelője haladéktalanul a címre irányította a legközelebb lévő, szentendrei járőrpárt, akik feltolták a szirénát, a megkülönböztető jelzést, majd az apuka autója előtt zúzva tették szabaddá az utat. Egymás után húzódtak le és félre a járművek, akadálytalanul tudtak száguldani a célállomás felé.

A rendőrautó 11 perc alatt tudta le a Budakalász – Budapest, XIV., távolságot. Épp időben, gyakorlatilag az utolsó pillanatban – fogalmazott a kezelőorvos. A szülés aztán már gyorsan, biztonságosan és problémamentesen lezajlott, az édesanya és gyermeke egészségesek, jól vannak.

Isten hozott, kicsi Léna!

A szentendrei rendőrök nem először szakították félbe hasonló okból egyéb szolgálati feladataikat. Legutóbb 2023. március 28-án segítettek mihamarabb kórházba juttatni egy másik várandós kismamát: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/40-kilometer-20-perc-alatt

Hirdetések