Hirdetések

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró letartóztatott négy férfit, akik a gyanú szerint az egyiküktől ellopott motorfűrészt keresve bántalmazták, majd egy kocsiba tuszkolták a sértettet, akivel a motorfűrész árát is ki akarták fizettetni.

A négy gyanúsított egyikétől korábban elloptak egy motorfűrészt, amiről egy ismerőse azt állította, hogy Tar községben látta jelen ügy sértettjénél.

A megalapozott gyanú szerint 2023. június 25-én késő este a gyanúsított és két társa el is utaztak Tarra, ahol a vasútállomás közelében megtalálták és hátulról lefogták a keresett személyt, egyikük pedig legalább kétszer arcon is ütötte. Ezután a lefogott sértettet akarata ellenére erőszakkal a közelben álló gépkocsijukhoz vitték és beültették a hátsó ülésre úgy, hogy a ketten közrefogták. Az a férfi, akitől a fűrészt korábban ellopták, több alkalommal ököllel megütötte, a motorfűrészét követelve. Az autóval negyedik társukhoz hajtottak, majd a sértettet már négyen további veréssel, illetve megöléssel fenyegették, ezután átültették egy másik autóba, és elindultak vele, útközben tovább bántalmazva. A verések és a fenyegetés hatására a sértett elmondta, hol található a motorfűrész, ezért Bátonyterenyére utaztak tovább. A fűrész tulajdonosa ott „visszavásárolta” azt, miközben a sértettet nem engedték kiszállni az autóból.

A megalapozott gyanú szerint ezután a férfiak Pásztó felé indultak és útközben a sértettet tovább bántalmazták, majd azért, hogy a fűrészért kifizetett pénzt visszaszerezzék a tulajdonos megöléssel fenyegette meg a sértettet, másnapig követelve a 16.000 forintot tőle. Miután a sértett ígéretet tett arra, hogy a pénzt határidőre megfizetni, a gyanúsítottak Tar község közelében elengedték őt.

Az eljáró nyomozó hatóság a négy személyt csoportosan elkövetett önbíráskodás és a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettével gyanúsította meg.

Az ügyészi indítvány nyomán a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a négy gyanúsított letartóztatását a jelenlétük biztosítása érdekében, valamint a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében elrendelte.