Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya súlyos testi sértés, rablás, kifosztás és vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt folytat eljárást egy salgótarjáni férfival szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves salgótarjáni férfi 2023. július 03-án hajnali 4 órakor megjelent ismerőse Salgótarján, Zöldfa út egyik társasházi lakásánál, ahol az ajtón dörömbölve, azt rugdosva ébresztette a bent alvókat. Oda az elkövető azért érkezett, mert kereste sógornőjét, hogy vigyázzon a gyerekére, mert élettársát korábban közös lakásokban bántalmazta, és orvosi ellátásra szorul.

A Zöldfa úti lakásban élő 32 éves nő ajtót nyitott és beinvitálta az általa ismert, agresszív férfit abból a célból, hogy meggyőződhessen arról, hogy nincs a lakásban a sógornője. A sértett eközben magához vette pénztárcáját mert félt, hogy a láthatóan felindult férfi ellopja tőle. A férfi a lakásból kifelé menet meglátta a házigazda kezében a pénztárcát, amelyet egy hirtelen mozdulattal kicsavart a nő kezéből és miközben a nőt ellökte, a pénztárcát – a benne lévő 10 ezer forint készpénzzel – magához véve távozott.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított a rablást követően a korábbi bántalmazás következtében súlyos sérüléssel kórházba került élettársa után ment, ahol – amig a sérültet vizsgálták –  az egyik kórterméből egy ott alvó betegtől ellopta a mobiltelefonját, és zsákmányával együtt –  hátrahagyva élettársát – távozott. 

A megalapozott gyanúja szerint a férfi további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

A számos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 20 éves férfit a közterületi szolgálatot ellátó körzeti megbízottak a lakóhelyéhez közeli utcában felismerték, azonosították, elfogták és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították. Gyanúsított kihallgatását követően a hatóság tagjai őt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.