Hirdetések

Diósjenői házak feltörésével próbálkoztak, de nem jártak sikerrel, és rövid időn belül a bilincs is kattant az elkövetők csuklóján.

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya két külön büntetőeljárást folytat lopás bűncselekmények elkövetése miatt egy diósjenői férfi, valamint egy 35 éves férfi és annak 25 éves testvére ellen.

A nyomozás adatai szerint a 35 éves férfi az öccsével együtt július 3-án 19 óra körüli időben megjelent a Diósjenő külterületén lévő hétvégi háznál, majd az ablakokon lévő zsalugátert lefeszítették. A két elkövető azonban az épületbe bejutni nem tudott, mivel a nyílászárót masszív rács is védte, amit az erőfeszítéseik ellenére sem sikerült lefeszíteni, ezért a testvérpár üres kézzel távozott a helyszínről.

Pár nappal később, szintén a településen egy 26 éves helyi lakos az esti órákban egy kórházban lévő ismerőse családi házába ajtókifeszítés módszerével kísérelt meg bemenni, azonban az ajtót nem tudta kinyitni, így az érületbe nem jutott be.

A férfi ezt követően a házhoz tartozó tároló helység lakatpántját egy ott talált csavarhúzóval leszerelte, majd onnan ellopott 4 darab régi 100 forintos bankjegyet. Az elkövető egy benzinmotoros fűkaszát is talált a tárolóban, azt a ház terasza elé helyezte ki, abból a célból, hogy azt is elvigye, de azt végül otthagyta. Mivel a korábbi sikertelensége kedvét szegte, ezért csak a zsebre vágott papírpénzzel távozott.

A Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói mindkét ügyben rövid időn belül beazonosították a peches elkövetőket, akiket elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A három terhelt gyanúsított kihallgatása során elismerte a bűncselekmények elkövetését.