Hirdetések

A csapadékos időjárás miatt gyorsan szaporodó szúnyogok ismét megnehezítik a szabadtéri programok szervezését, és a lakók esti nyugalmát is zavarja, hogy nem nyithatják ki az ablakokat a vérszívók támadása nélkül. Balassagyarmaton ezért újra szúnyoggyérítés lesz. Már az időpont is megvan!

Az idén már nem a szárazság, hanem az akár egyszerre nagy mennyiségben lehulló csapadék okoz különféle gondokat országszerte. A bel- és külterületeken is számos helyen összegyűlő csapadékvíz több napos, vagy akár hetekig tartó pangása a szúnyogok szaporodását segíti elő, ezért a nyár eddig eltelt időszakában a korábbiakhoz képest több vérszívó nehezíti az emberek nyugalmát és szórakozását.

Több településsel összefogva légi szúnyogírtást rendelt meg Balassagyarmat önkormányzata, közölte a város polgármestere. Csach Gábor bejelentette:

Légi szúnyoggyérítés lesz, vagyis Balassagyarmat belterületén és a nyírjesi üdülőövezetben is vélhetően hatékony beavatkozással sikerül kezelni a helyzetet.

A polgármester kiemelte: az alkalmazott szer emberre nem veszélyes, de a szúnyoggyérítés idejére javasolt bezárni minden háziállatot, továbbá javasolt elhalasztani az akkorra tervezett szabadtéri programokat. Azonban a polgármester felhívja a figyelmet arra, hogy a méhekre veszélyes a beavatkozás, őket – fogalmazása szerint – időben értesíteni fogják.

A légi szúnyogírtás az időjárástól is függően a július 16-19. közötti egyik kora estén várható Balassagyarmaton.