Hirdetések

Érthető választás visszatérni a ’80-as éveket meghatározó hangzáshoz, ha már a jelenkort ismét uralja a retro, ezt néhány percre a VeszprémFest nyitósztárja Alvaro Soler is bemutatta tegnap esti koncertjén. A főként latinos hangulaton kívül azt is bizonyította a spanyol-német énekes, hogy az europopban is otthon van, a végén már dj-ként búcsúzott.

Széles korosztálynak játszik az utóbbi évek egyik legkedveltebb popénekese, Alvaro Soler, aki július 12-én a VeszprémFest nyitányaként adott prémium koncertet. Kétséget kizáróan tömeget vonz a latinos világot felvonultató sztár, a közönség egyként énekelte spanyolul és angolul is az elhangzott dalokat, mint ha mást nem is ismernének azokon kívül. Erre maga a sztár is utalt: a koncerten elhangzott mondataival igyekezett is bizonyítani azt, hogy különleges estét tölthet Magyarországon:

Sok ember azt kérdezi tőlem, hogy nem unalmas-e minden este ugyanazt a showt lenyomni más-más országokban. Mire én azt mondom: a közönségtől áradó energiák mindig mások, és ami itt most Magyarországon van, az valami különleges.

– mondta angolul Alvaro Soler, majd magyar nyelven hozzátette: Köszönöm!

Alvaro Soler telt házas koncertje 2023. július 12-én a VeszprémFest esőhelyszínén, a Veszprém Arénában. (fotó: Melczer Zsolt/VeszprémFest)

A közönség természetesen üdvrivalgásban tört ki, majd a műsort a ’80-as évek hangzásával készült egyik dalával folytatta, a záró részben pedig már dj-ként búcsúzott a magyar közönségtől.

Mint azt tőle megtudtuk:

Most jártam harmadszor Magyarországon, ez egy különleges hely számomra, jó érzésű emberekkel. Nemrég még a Balaton másik oldalán, Zamárdiban voltam, most pedig itt! Csodálatos!

– mondta Alvaros Soler, aki hozzátette, hogy hasonlót talán csak Spanyolországban és Németországban érzett eddig.

Alvaro Soler: különlegesen jó, amit Magyarországon érzek. (fotó: Melczer Zsolt/VeszprémFest)

A VeszprémFest folytatásában ma este a fado énekesnő Mariza lép fel, holnap Anna Netrebko és Yusif Eyvazov operaműsora lesz színpadon. Szombaton egy visszatérő, Joss Stone, vasárnap pedig Norah Jones ad koncertet. Július 15-ig minden este a város másik pontján Rost Andrea operaénekesnő különböző formációkkal mutatkozik be a fesztiváli közönségnek. A prémium zenei fesztivál kísérő rendezvényeként a belvárosban Rozé, Rizling és Jazz Napokat tartanak, azokra a programokra ingyenesen látogathatnak el.