Hirdetések

Rendszám nélkül, a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett az a nő, akinek a táskájában még kábítószert is találtak a rendőrök. A nyomozók őrizetbe vették.

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai 2023. július 17-én a déli órákban Héhalom belterületén, a Kossuth úton vontak ellenőrzés alá egy hatósági jelzés nélkül közlekedő személygépkocsit, amelyet egy 34 éves nő vezetett. Az ellenőrzés során megállapítást nyert az is, hogy a sziráki lakos, úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a Pásztói Járásbíróság 2023. december 19-ig a járművezetésétől eltiltotta. Az intézkedés során csomagátvizsgálásra is sor került, amelynek során a rendőrök a nő táskájában egy papírzsebkendőbe csomagolva bruttó 4,5 gramm súlyú növényi törmeléket, valamint 19 darab alufólia pakettet találtak, amelyek bruttó súlya 2,12 gramm volt és azok fehér színű, kristályos állagú anyagot tartalmaztak. A bűnügyi technikus által a kristályos anyagon elvégzett gyorsteszt ketaminra pozitív jelzést mutatott, amely kábítószernek minősül.

Fotók: police.hu

A hatóság tagjai a megtalált növényi törmeléket és kristályos szert tartalmazó paketteket, valamint a nő által használt személygépkocsit lefoglalták és a sziráki lakost a rendőrkapitányságra előállították, ahol kábítószer birtoklás vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A bűncselekmények elkövetését a nő elismerte. Megállapítást nyert, hogy a 34 éves terhelt ellen korábban hasonló bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás, ezért őt a hatóság tagjai őrizetbe vették és előterjesztés tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen.