Hirdetések

A salgótarjáni nyomozók rövid időn belül beazonosították és elfogták azt a 19 éves férfit, aki a vármegyeszékhelyen kifosztott egy idős asszonyt.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 19 éves salgótarjáni lakos ellen, aki 2023. július 19-én a déli órákban a vármegyeszékhely belterületén egy idős asszony kezében lévő szatyrot – a benne lévő értékekkel együtt- elvette, majd azzal elszaladt. A szépkorú nő életkoránál és betegségénél fogva lassan sétált otthona felé, miközben a vászon táskáját a kezében tartotta. Az asszony lassú haladására és a nála lévő szatyorra figyelt fel a fiatal férfi, aki a nő mögé ment, majd hirtelen kikapta a kezéből a táskát benne a sértett mobiltelefonjával, személyes irataival, pénztárcájával, majd a helyszínről elfutott. A nyomozók az adatgyűjtés eredményeképpen pár órán belül beazonosították, majd a rendőrkapitányság rendészeti állományának munkatársaival közösen elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost. A hatóság tagjai az elkövetés helyszínétől nem messze az idős nőtől elvett és az elkövető által eldobott vászontáskát – benne a személyes iratokkal – megtalálták.

Fotó: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a 19 éves férfit kifosztás bűntett elkövetése miatt kihallgatták, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök őt őrizetbe vették és előterjesztés tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.