Hirdetések

Néma megemlékezést tartottak szerdán este Balassagyarmaton a hétvégén halálra gázolt gyarmati bringás, Csímár András tiszteletére. Az eseményen több tucat résztvevő búcsúzott balassagyarmati sporttársuktól, és a baleset másik, budapesti áldozatától. Közben fejlemények derültek ki a Szlovákiában történt tragikus gázolásról.

Csímár András már túl a negyvenen is hetente többször ült kerékpárra, és sokszor embert próbáló távokon bizonyított önmagának. Országúti bringásként jól ismerte a város környékét, leginkább Szlovákiában edzett. Múlt vasárnap két budapesti ismerősével indult el. A Losonchoz közeli Ábelfalvánál egy személyautó frontálisan ütközött Andrással és egyik társával, a harmadik bringás akkor lemaradva követte őket. A szerencsétlenségkor azonnal meghalt mindkét kerékpáros.

Csímár András (j) 41 éves volt. (fotó: fb.com)

Az egyik szlovákiai hírportál a balesetet okozó helyi lakos, B. Ján édesanyját felkereste, aki azt közölte az újságírókkal, hogy

Közvetlenül a baleset után a másik fiunk, aki az autóban ült, felhívott minket, hogy mi történt. Azonnal a helyszínre rohantunk. Azt mondta, hogy egy másodperc volt – ő csak az ütközésre emlékszik, ahogy a kerékpáros frontálisan az autónak hajtott, semmi többre

– idézte az autót vezető B. Ján édesanyját a pluska.sk. A 34 éves autóvezetőt a helyi polgármester saját bevallása szerint jól ismerte, és azt mondta: ez a sofőr már régóta veszélyesen vezetett, csak idő kérdése volt a tragikus baleset.

A sofőr 15 éves fia is érdekes részletet osztott meg az újságírókkal. Állítása szerint apja normál sebességgel haladt az autóval, de hirtelen kerékpárosok jelentek meg előtte, ezért elrántotta a kormányt. A biciklisek megijedtek és szintén a szembejövő sávba hajtottak, akkor történt az ütközés.

Az ujszo.com úgy tudja, B. Ján nem is vezethette volna az autót, mert már korábban eltiltották őt attól, így jogosítványa nem is volt.

B. Ján nem is vezethetett volna, mert jogosítványát már korábban bevonták. (kép: ujszo.com)

A baleset utáni szerdán megemlékezést rendeztek Balassagyarmaton annál a kopjafánál, amit a közelmúltban a balesetekben elhunyt kerékpárosok emlékére állítottak. Az alkotó, a szintén balassagyarmati Sztancsik József is részt vett az eseményen, aki szomorúan jegyezte meg, hogy sosem hitte volna, hogy éppen egyik ismerőse miatt fog a maga által készített emlékműnél megemlékezni.

Néma megemlékezést tartottak szerdán este Balassagyarmaton. (fotó: Almási Zoltán/ipolyinfo.com)

András több tucatnyi ismerőse helyezett el virágokat és mécseseket a tiszteletére.