Hirdetések

Több forrásból származó nem hivatalos értesülésünk, hogy augusztus 1-jétől többé nem közlekedhet személyszállító vonat Balassagyarmat és Ipolytarnóc között. A döntés országszerte több vonalat is érint, amelynek oka minden esetben az, hogy az érintett helyeken gyorsabb a busz, mint a vonat.

Vasúti szakmai körből származó adatok alapján augusztus 1-jétől nem járhat több vonat Balassagyarmat és Ipolytarnóc között. A vasúttársaság az illetékes minisztériummal egyetértésben arról döntött, hogy a legkisebb kihasználtságú tíz vasútvonalon megszünteti a járatokat. A hivatalosnak vélt szóhasználat alapján csak szünetel majd a vasúti forgalom, azonban a korábbi tapasztalatok alapján ez akár végleges változatnak is tekinthető. Emlékezetes: a Romhány és Diósjenő közötti vasúti forgalmat is csak ideiglenesen állították le, de 2007 óta azóta sem közlekedik rajta vonat.

Balassagyarmatról Ipolytarnócra 2023 májusában összesen 4 vonat közlekedett, amelynek egyetlen kocsijában alig néhányan ültek. Aztán júniusban egy villámárvíz alámosta a pályát, a sínek a levegőben lógtak, ezért pótlóbuszokat állítottak forgalomba.