Hirdetések

Már Szlovákiában is elkezdték az Ipolyvarbó és Őrhalom közötti új hídhoz kapcsolódó helyi munkákat. Az átkelőhöz vezető utcát felmarták. Közben a hídon is dolgoznak, igyekeznek tartani a határidőt, azonban mint megtudtuk: a közelmúltban történt villámáradások gátolták a folyamatos munkát, ezért változhat az átadás dátuma.

Megkezdték a szlovákiai 2610-es számú főút folytatásaként, az Ipolyvarbó belterületén lévő egyik utca burkolatának átépítését, amely közművek áthelyezésével, cseréjével is együtt jár. Az épülő új Ipoly-hídhoz vezető utca aszfaltját felmarták, és a leendő új utat az eddiginél szélesebbre építik meg.

Az útvonal mentén új kandeláberek számára készítik elő a betonozott helyeket, a közművek módosításával már a nyár előtt végeztek az építők.

Szélesebbre építik a hídhoz vezető utca burkolatát. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Míg szlovákiai oldalról csak ezen a mintegy 500 méteres szakaszon van teendő, addig a magyar parton teljesen új út készül: 1,1 kilométer hosszan, Őrhalom lakott területétől indulva halad a hídhoz az új aszfaltcsík.

A munkálatokat a közelmúltban történt nagy esőzések hátráltatták, Őrhalom polgármestere korábban a Hír TV-ben azt mondta: le kellett állítani az építkezést, mert az egyszerre leesett eső nagyon nehezítette a munka folytatását, sőt, az Ipoly vízszintje is megemelkedett, ezért a part közelében nem tudtak dolgozni.

Ennek ellenére a szakemberek is azt várják, hogy jelentős késedelem nem lesz, ha nem is az előzőleg kitűzött őszi dátum idején adják át a hidat, de mindenképpen még idén megindulhat a forgalom Ipolyvarbó és Őrhalom között.