Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 40-es éveiben járó nyugat-nógrádi férfi ellen, aki éveken keresztül terrorizálta feleségét, gyakran három gyermekük szeme láttára.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett többször kötött házasságot, mindeközben három gyermekük született. 2021-ben második házasságuk is tönkrement, de ezt követően is együtt éltek családi házukban. A szülők között 2016-tól váltak rendszeressé váltak a konfliktusok, melyek forrása a férfi italozó életmódja, majd a sértett új párkapcsolata volt. A veszekedések gyakran tettlegességig fajultak, a vádlott különböző eszközökkel, így vascsővel és késsel is fenyegette feleségét, többször meg is ütötte volt, hogy a haját tépte, kicsavarta a kezét, és rendszeresen trágár kifejezésekkel illette. A férfi a házuk berendezési tárgyaiban is gyakran kárt tett, alkalmanként önmagát is megsebesítette. 

2022. augusztus 11-én ismét összevesztek. A férfi a konyhaszekrényből magához vett egy kést, felesége a 14 és 5 éves gyermekkel az emeletre menekült, ahol behúzta maga mögött az ajtót. A vádlott a kést több alkalommal az ajtóba szúrta, azt átszakította, közben megsebezve az asszonyt is.

A szülők közt évekig zajló eseményeknek mindhárom gyermek rendszeresen tanúja volt.  Többször végignézték anyjuk bántalmazását, az agresszív vádlott elől esetenként a ház szobáiban kellett elrejtőzniük. A történtek hatására tanulási nehézségekkel és dühkezelési problémákkal küzdenek, a legidősebb lánynál depresszió és pánikrohamok jelentkeztek.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolta meg a családapát. Vádiratában börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, valamint eltiltást indítványozott minden olyan foglalkozás gyakorlásától, mely keretében gyermekekkel kerülne kapcsolatba.