Hirdetések

A salgótarjáni rendőrök eljárást folytatnak három helyi lakos ellen, akik nagy értékben loptak el építőanyagokat és szerszámgépeket.

A három elkövető 2023. június és július hónapban – közös elhatározásból, lopási szándékkal – több alkalommal megjelent Salgótarjánban egy építkezési területen. A 28 és 22 éves férfi, illetve a fiatalabb terhelt 21 éves felesége a területet határoló kapuról a lakatot leverte és több zsák ragasztóanyagot, cementet és gipszkarton rögzítésére szolgáló fém profilt vitt el jogtalanul, amellyel közel 800.000 forint értékben okoztak kárt a sértettnek.

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a 28 éves férfi korábban már két alkalommal járt ennél az építkezésénél, először egy műanyag ablakot, majd pár nap múlva aggregátort, több nagy értékű szerszámgépet, benzint és szerszámos ládát lopott el, összesen 1.063.000 forint értékben. Gyanúsítotti kihallgatása során beismerte, hogy az ellopott ablakot a saját felújítás alatt lévő ingatlanának hálószobájába beépítette.

Az eltulajdonított tárgyak nagy részét a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetők lakóhelyén megtartott kutatás során megtalálták és lefoglalták. A nyomozók a három salgótarjáni lakost lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A 22 éves férfit és feleségét a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és mivel a nővel szemben más vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt több eljárás is folyamatban van előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Fotó: police.hu