Hirdetések

A salgótarjáni nyomozók beazonosították és elfogták azt az 56 éves férfit, aki egy eszméletlen állapotban lévő időskorút fosztott ki.

A gyanúsított 2023. július 16-án 14 óra körül Salgótarján belvárosában tartózkodott, amikor az Erzsébet téren felfigyelt egy padon ülő, eszméletlen állapotban lévő idős bácsira. A helyi lakos észrevette, hogy a sértett mellett a földön található a pénztárcája, és hirtelen elhatározásból úgy döntött, hogy azt a saját táskájába rejti. A megszerzett tárcával együtt a betegsége következtében öntudatlan állapotban lévő szépkorút magára hagyta és a közeli utcába sietett, ahol a pénztárcából a sértett bankkártyáját kivette és azzal különböző helyeken 12 ezer forint értékben vásárolt.  

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai az 56 éves férfit beazonosították, elfogták és előállították. A rendőrök kifosztás és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, amely során a cselekmény elkövetését elismerte.