Hirdetések

A Balassagyarmati járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves nyugat-nógrádi férfivel szemben, aki az őt számon kérő sértettet vitájuk közben tettleg bántalmazta.

A vád szerint az egymással haragban álló felek 2022. december 23-án délután a vádlott háza előtt összeszólalkoztak, mert az arra járó sértett kérdőre vonta a háztulajdonost, amiért az korábban megjegyzéseket tett a feleségére. A teraszon álló vádlott egy idő után magához vett egy 46 centiméter hosszú hamuzólapátot, amivel a sértettet egy közepes erejű ütéssel fejen ütötte, majd egy baltával az udvaráról ki is kergette őt.

Az ütéstől a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló fejsérülése keletkezett, azonban figyelemmel arra, hogy a vádlott eszközzel sújtott a fejére, fennállt a reális veszélye a komolyabb, akár koponyacsonttöréssel járó sérüléseknek is.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg, és vádiratában azt indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság ítélje őt felfüggesztett börtönbüntetésre, kobozza el a hamuzólapátot és fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 135.000 forint bűnügyi költséget is.