default
Hirdetések

Áruházat épít Balassagyarmaton a Drogrie Markt (DM). Az üzletlánc a belvárosi boltot nagyobb alapterületű ingatlanra cseréli, állításuk szerint több haszonnal is jár, ami főként a vásárlóknak lesz jó. A boltot a kereskedelmi szempontból legfrekventáltabb területen nyitják meg.

A balassagyarmati Megafon rádiónak beszélt terveikről a társaság pr és marketing menedzsere, aki szerint évek óta terítéken volt egy új építésű üzlet megnyitása, az elhatározást idén követik a tettek. Kanyó Roland közölte:

Régóta téma, hogy nagyobb és kényelmesebb helyet válasszunk Balassagyarmaton. A most használt patinás belvárosi épületben sok korlátozással kell szembenéznünk. Ha csak a fűtést említem, ott napelemet nem tehetünk fel, az új áruház már energiahatékonyságból is jobb helyzetben lesz. Az áruszállítás is problémás jelenleg, külön liftet kellett építeni a pakoláshoz, szóval, néhány kényszermegoldást el kellett viselnünk eddig. Az új áruházban saját parkoló lesz, nem csak az áruszállításhoz, hanem a vevők is kényelmesen meg tudnak állni. Meg kell említeni, hogy az új üzlet nagyobb is lesz, és 200 négyzetméterről több mint 300 négyzetméterre változik az alapterület.

Kanyó hozzátette: eddig számos, saját márkás termékük kiszorult a balassagyarmati üzletből a kis eladótér miatt, a költözéssel ezt is megoldják, vagyis az eddigihez képest többféle terméket kínálnak majd.

A nemzetközi határátkelő és a buszpályaudvar között épít áruházat a Drogerie Markt Balassagyarmaton. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Az átköltözés még idén megtörténik a Tesco melletti helyre, Kanyó Roland elmondása szerint várhatóan már decemberben megnyitják az új balassagyarmati áruházat.

Közben az üzletlánc konkurensének számító, hasonló profilú Rossmann is fejlesztést kezdett, a Rákóczi úti üzlethelyiséget ideiglenesen bezárták és bővítik azt; a munkák befejezése után várhatóan augusztusban nyitják újra.